Marifonie

Heb je een marifoon aan boord? Dan is het Basiscertificaat Marifonie verplicht. Als je een radar aan boort hebt dan is een marifoon ook verplicht en daarmee ook het Basiscertificaat Marifonie.

Een marifoon is het communicatiemiddel bij uitstek op het water. Een marifoon aan boord is in Nederland voor schepen tot 20 meter niet verplicht, maar wel zeker aan te raden!

In vaarsituaties is de mobiele telefoon niet bruikbaar. Je bent aangewezen op de marifoon. De marifoon is het communicatiemiddel op het water. De cursus Marifonie is een korte en krachtige voorbereiding op het examen.

Opbouw van de aangeboden lessen
De lessen zijn altijd als volgt opgebouwd: de lessen bestaan steeds uit tekstuele uitleg aangevuld met afbeeldingen ter verduidelijking van de beschreven lesstof. Enkele voorbeeldlessen kun je via onderstaande links bekijken en lezen.

Voorbeeldlessen cursus BCM (Marifonie)

Hierbij vindt u enkele voorbeeldlessen van de cursus marifonie. Klik op de links of op de afbeeldingen of de les te bekijken.


Voorbeeldles nautisch verkeer


Voorbeeldles marifooninstallatie


Ik heb genoeg gezien, ik wil me aanmelden voor een cursus marifonie, hoe doe ik dat? U kunt gemakkelijk een account aanmaken en vervolgens aanmelden voor de cursus van uw keuze. Klik hier om u aan te melden voor de online cursussen vaarbewijs.

Start nu de online cursus Marifonie (BCM)De voordelen van MijnVaarbewijs.nl:
  • Overzichtelijk
  • Oefenvragen, gericht op het examen
  • Online hulp
  • Onbeperkt geldig
  • Overal toegankelijk (ook op mobiel en tablet)