Vaarbewijs 1

Het Klein Vaarbewijs 1 is nodig voor de vaart op Nederlandse binnenwateren: rivieren, kanalen en meren. Ook mag je hiermee varen op de Gouwzee. Klein Vaarbewijs 1 is gecombineerd met het ICC Inland Waters: je mag hiermee ook op Europese binnenwateren varen.

Een Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen met een snelle motorboten tot 15 meter lengte. Dit zijn dus óók waterscooters, jetski’s en rubberboten. Verder is het klein vaarbewijs verplicht voor alle boten met een lengte van 15 tot 25 meter.

Tijdens de cursus vaarbewijs 1 leer je alles over het schip, de uitrusting, de werking van de schroef en de techniek. Je leert doorvaarthoogtes onder bruggen en dooovaartdieptes berekenen, de verkeersregels op het binnenwater toe te passen en hoe het beste te handelen in geval van nood.

In de cursus Vaarbewijs 1 worden o.a. de volgende zaken behandeld: veiligheid, manoeuvreren, vaarwegmarkering, voorrangsregels, meteorologie, lichten en geluidsseinen.

Natuurlijk wil je weten hoe de lessen eruit zien en hoe de lessen zijn opgebouwd. Enkele voorbeeldlessen kun je via onderstaande links bekijken en lezen.

Opbouw van de aangeboden lessen
De lessen zijn altijd als volgt opgebouwd: de lessen bestaan steeds uit tekstuele uitleg aangevuld met afbeeldingen ter verduidelijking van de beschreven lesstof.

Examengerichte opbouw
De lesstof is kort en bondig beschreven en wat nog wel het belangrijkste is, examengericht geschreven. Met examengericht bedoelen we dat we de lesstof hebben opgezet op basis van de zaken die je moet weten op het examen. Overbodige informatie hebben we overboord gegooid.

Voorbeeldlessen van onze vaarbewijs 1 cursus

Hierbij vind je enkele voorbeeldlessen van de cursus vaarbewijs 1. Klik op de links of op de afbeeldingen of de les te bekijken.


Voorbeeldles vaaruitrusting


Voorbeeldles vaarwegmarkering


Ik heb genoeg gezien, ik wil me aanmelden voor een cursus vaarbewijs, hoe doe ik dat? U kunt gemakkelijk een account aanmaken en vervolgens aanmelden voor de cursus van uw keuze. Klik hier om u aan te melden voor de online cursussen vaarbewijs.

Start nu de online cursus Klein vaarbewijs 1De voordelen van onlinevaarbewijs.com:
  • Overzichtelijk
  • Oefenvragen, gericht op het examen
  • Online hulp
  • Onbeperkt geldig
  • Overal toegankelijk (ook op mobiel en tablet)