Vaarbewijs 2

Wil je op alle binnen- en kustwateren kunnen varen? Dan is het Klein Vaarbewijs 2 nodig. Hiertoe behoren ook de Wadden, IJsselmeer, Markermeer, Ooster- en Westerschelde. Het VB 2 is gecombineerd met het ICC Inland and Coastal Waters. Ben je in het bezit van het complete vaarbewijs 1 en 2, dan mag je overal in Europa varen.

In de cursus Vaarbewijs 2 worden o.a. de volgende zaken behandeld: plaats- en koersbepaling, GPS, getijden, uitgebreide meteorologie en de reglementen BVA, SRW en SRE.

Natuurlijk wil je weten hoe de lessen eruit zien en hoe de lessen zijn opgebouwd. Enkele voorbeeldlessen kun je via onderstaande links bekijken en lezen.

Opbouw van de aangeboden lessen
De lessen zijn altijd als volgt opgebouwd: de lessen bestaan steeds uit tekstuele uitleg aangevuld met afbeeldingen ter verduidelijking van de beschreven lesstof.

Examengerichte opbouw
De lesstof is kort en bondig beschreven en wat nog wel het belangrijkste is, examengericht geschreven. Met examengericht bedoelen we dat we de lesstof hebben opgezet op basis van de zaken die je moet weten op het examen. Overbodige informatie hebben we overboord gegooid.

Voorbeeldlessen van onze vaarbewijs 2 cursus

Hierbij vindt u enkele voorbeeldlessen van de cursus vaarbewijs 2. Klik op de links of op de afbeeldingen of de les te bekijken.


Voorbeeldles koers en plaatsbepaling


Voorbeeldles gps


Ik heb genoeg gezien, ik wil me aanmelden voor een cursus vaarbewijs, hoe doe ik dat? Je kunt gemakkelijk een account aanmaken en vervolgens aanmelden voor de cursus van je keuze. Klik hier om je aan te melden voor de online cursussen vaarbewijs.

Start nu de online cursus Klein vaarbewijs 2De voordelen van onlinevaarbewijs.com:
  • Overzichtelijk
  • Oefenvragen, gericht op het examen
  • Online hulp
  • Onbeperkt geldig
  • Overal toegankelijk (ook op mobiel en tablet)